Sodexo elevkocken

Stella Sjöholm vann Åtvidabergs elevkock 2014  

Stella Sjöholm som går i klass 4C på Alléskolan vann Åtvidabergs elevkock med sitt tävlingsbidrag ”Pasta och köttfärssås med kanel och citron”. Stella fick 67 procent av rösterna och fick ta emot en Ipad Air vid en prisceremoni i Alléskolan. Kommunstyrelsens ordförande Lennart Haraldsson delade ut förstapriset och Mästerkocken Sigrid Bárány delade ut varsin kokbok till de båda tvåorna Oskar Jonsson från Centralskolan och Sofia Kindahl från Alléskolan.

Tack från oss på Sodexo i Åtvidaberg till alla er som varit med och tävlat och röstat!

Åtvidabergs elevkock 2014 har varit öppen för elever som äter på någon av Sodexos skolrestauranger i Åtvidaberg och har pågått sedan oktober. 64 elever skickade in förslag på lunchrätt som de vill se på menyerna i framtiden. En jury där bland andra mästerkocken Sigrid Bárány och Sodexos kökschef Morgan Ekström ingår valde ut tre finalister. Finalrätterna serverades i lunchrestaurangerna och därefter har eleverna röstat fram vinnaren.