Elevkocken 2015

Vem är Nyköpings elevkock 2015?

Nu är det dags att hitta årets elevkock. Du behöver inte själv kunna laga mat, det räcker med att du vet vad du tycker är gott. För att få vara med måste du äta i någon av våra skolrestauranger i Nyköping. Vinnaren belönas med en Ipad Air. De 20 första deltagarna får varsin biobiljett.

Så här går tävlingen till:
Välj ut ett recept på en lunchrätt som du vill se på skolmenyn i framtiden. Du kanske har någon favoriträtt som du brukar göra själv? Eller har du någon förälder, kompis eller släkting som brukar laga något som du tycker skulle passa i skolrestaurangen? Be om receptet och läs igenom kriterierna så att du får med allt som behövs för att det ska vara en hälsosam måltid. Därefter fyller du i tävlingsformuläret. Recepten måste läggas in på tävlingsformuläret senast 25 oktober.

En jury kommer att utse tre finalister men det är eleverna som avgör vilken rätt som ska vinna. Finalrätterna kommer att serveras i skolorna vecka 49. Röstningen kommer att genomföras här på nykoping.energizonen.com samma vecka. Den rätt som får flest röster vinner.

Jurymedlemmar:
Sofia Carlsson, kock Sodexo Nyköping och ordförande Nyköpings elevkock 2015
Sigrid Bárány, Årets Mästerkock 2012
Urban Granström (S) ordförande kommunstyrelsen Nyköping
Jonas Hultberg (MP), kommunalråd
Henrik Eriksson, rektor Alpha- och Omegaskolan
Camilla Larsson, måltidskonsulent Nyköping

Lycka till!