Sodexo lagar lokalproducerad skolmat. Elin Beckman från Berga gård i Oppunda och Sodexos kock Sofia Karlsson sitter i kohagen.

Kött från Berga gård på menyn

Torsdagen den 8 september kommer eleverna i Nyköping att serveras köttfärssås lagad på kött från en gård i närområdet. Vi har inlett ett samarbete med Berga gård i Husby-Oppunda för att se hur man kan samverka med fler lokala producenter framöver.

Berga gård har drivits av samma släkt sedan år 1936. Djuren går ute från tidig vår till sen höst beroende på väder och tillgång på gräs. Resterande del av året utfodras djuren med egenproducerat gräs.

Vi vet att det finns många föräldrar och elever som gärna vill ha mer mat från sitt närområde. Genom åren har vi samarbetet med flera lokala producenter. Vi hoppas att vi får möjlighet att samarbeta med flera lokala producenter framöver.