Vegetarisk matlagning

Stjärnkock lyfter maten till nya höjder

Medan eleverna har höstlov ställer sig Sodexos skolkockar i köket tillsammans med Isak Wiig från Svenska kocklandslaget. Isak är dessutom ”Nordisk mästare i matlagning 2016”. Tillsammans ska de utveckla och förnya recepten till flera vegetariska rätter.

En liknande inspirationsdag genomfördes på sportlovet. Då var det Isak som hade med sig förslag på nya rätter. Han tipsade också om hur man kan presentera maten på nya och annorlunda sätt. Sedan dess har åtgången på den vegetariska maten ökat på många skolor. Det tycker vi är bra eftersom det gynnar både klimatet och elevernas hälsa.Isak Wiig, Svenska kocklandslaget och Sodexos skolkockar lagar vegetarisk mat

Till den kommande utbildnings- och inspirationsdagen har Sodexos kockar med sig ett antal recept på vegetariska rätter från de befintliga menyerna. Det är rätter som kockarna anser behöver göras mer populära. Skolkockarna har daglig kontakt med eleverna och hör och märker vad som är mindre populärt. Nu ska rätterna bli mer moderna och smakrika. Testa gärna den vegetariska maten och berätta för personalen i skolrestaurangen vad du tycker.