Krustader

Recept på citron- och hallonkrustader

Här är receptet på de krämfyllda krustaderna som serverades i samband med uppstarten av Täbys Elevkock 2017. Flera elever och lärare tyckte att de var jättegoda och har frågat oss om receptet. Vi delar gärna med oss. De är jätteenkla att göra.

Krustad med citronkräm
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
30-50 gram lemoncurd beroende på hur stark citronsmak du vill ha.
Minikrustader (finns att köpa färdiga)
Dekorera med något bär eller strössel.

Vispa grädden och blanda försiktigt i lemoncurd. Lägg krämen i en sprits och fyll krustaderna med krämen. Tänk på att krustaderna mjuknar av krämen. Det blir godast om de fylls precis innan de ska ätas. Toppa med bär eller strössel.

Krustad med hallonkräm
Ingredienser:
1 paket frysta hallon (ca 250 gram)
Ca 0,5 dl socker
3 dl vispgrädde
Minikrustader (finns att köpa färdiga)
Dekorera med något bär eller strössel.

Koka upp hallonen med sockret. Smaka av så att du får lagom söt smak. Det är gott om det är lite syrligt. Låt kallna.

Vispa grädden och blanda försiktigt i de kalla hallonen. Lägg krämen i en sprits och fyll krustaderna. Tänk på att krustaderna mjuknar av krämen. Det blir godast om de fylls precis innan de ska ätas. Toppa med bär eller strössel.

Lycka till! Experimentera gärna med mängden curd, bär och socker så att du hittar den mängd som du tycker smakar bäst.

 

, ,