Finalister Täbys elevkock 2017

Alicia Engelhardt är Täbys elevkock 2017

Jubel och applåder uppstod när det stod klart att Alicia Engelhardt som går i tvåan på Midgårdsskolan är Täbys elevkock 2017. Under vecka 20 serverades de fyra finalisternas rätter i skolrestaurangerna och därefter har eleverna röstat fram vinnarrätten: ”En smarrig kycklingkebab”.

Förstapriset, en Ipad Air, delades ut av Patrik Horshage som är utbildningschef i Täby och en av jurymedlemmarna. En annan jurymedlen, Mästerkocken Sigrid Bárány, delade ut varsin kokbok och biobiljetter till andraplatstagarna: Sam Mahony från Rösjöskolan, Alexandra Sävö Yokobori från Åva Gymnasium och Louise Lundell från Näsbyparkskolan.

Vinnarrätten och några av de andra tävlingsbidragen kommera att finnas på menyerna under nästa läsår.

Grattis till Alicia och alla tvåor och tack till alla som varit med och tävlat och röstat.