Michael Bäckman i köket på Pilträdet tillsammans med matlagare från Sodexo.

Prisbelönt skolkock i våra kök

Vi vill att skolmaten ska bli ännu bättre. Därför har vi inlett ett samarbete med en av Sveriges bästa skolkockar. Michael Bäckman har prisats för sin matlagning och sitt engagemang för skolmat. 2010 och 2016 utnämnde White guide junior honom till ”Årets skolkock”. Han har även kommit på hedrande andraplaceringar i både VM och OS i matlagning.

Under låsåret kommer Michael åka runt till olika skolor och laga mat tillsammans med våra skolkockar. Michael är en stor inspiratör och har gedigen erfarenhet från olika skolkök. Han är restaurangchef på Annerstaskolan i Huddinge sedan många år tillbaka, men har även rest runt i landet och träffat både skolkockar och elever. Han håller inte alls med de som säger att barn bara vill ha pizza, pannkaka och hamburgare. Han har helt andra erfarenheter.

Vi får se vad som händer i köken när kockarna strålar samman.

, ,