Skärmavbild 2017-11-30 kl. 13.11.09

Solna – Misslyckad saffranspannkaka

Den 23 november serverade vi saffranspannkaka som efterrätt till ärtsoppan i Solna skolor. Tanken var att bjuda eleverna på något nytt från de svenska mattraditionerna.

I köket på Ulriksdalsskolan uppstod en stunds kaos när vi märkte att 40 stora ugnsformar saffranspannkaka var på väg att ta slut. För att de fyra klasser som äter lunch sent på dagen inte skulle bli utan efterrätt svängde kocken snabbt ihop en ny blandning av kokt risgrynsgröt, grädde, russin, ägg, socker, saffran och salt.

Tyvärr hade vi för få ägg kvar i kylen. De sista fyra formarna saffranspannkakan blev därför lös och tråkig i konsistensen. Vi ber om ursäkt till de fyra klasser som drabbades. Formarna borde inte fått lämna köket.

Nu vet vi att många gillar saffranspannkaka. Nästa gång lovar vi att göra en större sats. Som kompensation för händelsen kommer Ulriksdalsskolans elever att bjudas på pizza på torsdag den 7 december.

Fler nyheter på menyerna

Den som äter i våra skolrestauranger i Solna har kanske märkt att vi plockat in lite nya rätter och gjort andra förändringar. Sedan september har vi ett samarbete med den prisbelönte skolkocken Mikael Bäckman. Tillsammans har vi utvecklat menyer och recept. Vi bakar och lagar mer mat från grunden. I Solna finns alltid två alternativ på menyn så att alla ska kunna sätta ihop en måltid utifrån tycke, smak och dagsform.