Åtvidaberg

Michael Bäckman i köket på Pilträdet tillsammans med matlagare från Sodexo.

Prisbelönt skolkock i våra kök

Vi vill att skolmaten ska bli ännu bättre. Därför har vi inlett ett samarbete med en av Sveriges bästa skolkockar. Michael Bäckman har prisats för sin matlagning (mer…)

Läs mer
Skolkock från Sodexo bakar matbröd.

Nu blir det nybakat i matsalen

Många av våra skolkockar har varit på bakkurs. Nu sätter vi igång och bakar i skolköken. Inte varje dag, men så ofta vi kan och där det finns möjlighet. (mer…)

Läs mer
Skolkock från Sodexo

Välkommen till nya Energizonen

Under jullovet har vi gjort en del förändringar som ska göra den här sajten mer levande och enkel att använda. Syftet med Energizonen (mer…)

Läs mer
Foto-50år

Alléskolan 50 år!

1965 byggdes Alléskolan och det serverades redan då mat i skolan, så nu när skolan fyllde 50 år serverades rätter som man hade i skolan för 50 år sedan. Det bjöds på Lappskojs, hel ostgratinerad korv med stekta äpplen med lök, mannagrynspudding, mm. Även matsalan pyntades och ”mattanterna” hade på sig likanande kläder som för […]

Läs mer
COPYRIGHT/Photo: Melker Dahlstrandmelker@dahlstrand.se+46-70-630 20 88

Alléskolan nominerad till ”Årets skolrestaurang”

White guide junior har nominerat Alléskolan till ”Årets skolrestaurang 2015”. Juryn har besökt över 250 skolrestauranger och förskolor från Trelleborg i söder till Luleå i norr i jakten på bland annat bästa kockarna, skolrestaurangerna (mer…)

Läs mer
salladsbord_alleskolan

Alléskolan

Ann har gjort ett fantastiskt salladsbord på Alléskolan i Åtvidaberg!

Läs mer
tomten

Centralskolan

Barnen på Centralskolan har varit så duktiga och ätit upp all sin mat, så Tomten kom och hälsade på och bjöd på lite onyttigt!

Läs mer
Sodexo elevkocken

Stella Sjöholm vann Åtvidabergs elevkock 2014  

Stella Sjöholm som går i klass 4C på Alléskolan vann Åtvidabergs elevkock med sitt tävlingsbidrag ”Pasta och köttfärssås med kanel och citron”. Stella fick 67 procent av rösterna och fick ta emot en Ipad Air vid en prisceremoni i Alléskolan. (mer…)

Läs mer
Sodexo

Rösta fram Åtvidabergs bästa elevkock

Först och främst, grattis till Stella, Oskar och Sofia! Juryn har utsett er till finalister i Åtvidabergs elevkock 2014. Nu är det dags för dig som äter i skolrestaurangerna att rösta fram din favorit. Gå in här för att rösta! (mer…)

Läs mer