Nyköping

Michael Bäckman i köket på Pilträdet tillsammans med matlagare från Sodexo.

Prisbelönt skolkock i våra kök

Vi vill att skolmaten ska bli ännu bättre. Därför har vi inlett ett samarbete med en av Sveriges bästa skolkockar. Michael Bäckman har prisats för sin matlagning (mer…)

Läs mer
Kocken Sofia Karlsson och Elin Beckman som är lantbrukare och driver Berga Gård

Nyköping – Råvaror från lokala gårdar

På fredag den 10 februari serveras eleverna i Nyköping mat lagad på råvaror från lokala gårdar. I höstas inledde vi ett samarbete med Berga gård i Husby-Oppunda utanför Nyköping. (mer…)

Läs mer
Skolkock från Sodexo bakar matbröd.

Nu blir det nybakat i matsalen

Många av våra skolkockar har varit på bakkurs. Nu sätter vi igång och bakar i skolköken. Inte varje dag, men så ofta vi kan och där det finns möjlighet. (mer…)

Läs mer
Skolkock från Sodexo

Välkommen till nya Energizonen

Under jullovet har vi gjort en del förändringar som ska göra den här sajten mer levande och enkel att använda. Syftet med Energizonen (mer…)

Läs mer
Nyköpings elevkock 2015

Rösta på din favoriträtt senast 6/12

Den här veckan har finalisternas rätter serverats i skolrestaurangerna i Nyköping. Nu är det din tur att rösta fram vinnaren i Nyköpings elevkock 2015. Lägg din röst på den rätt som du vill se på menyerna i framtiden senast söndag den 6 december. (mer…)

Läs mer
Finalister Nyköpings Elevkock 2015

Här är årets elevkocksfinalister!

Juryn har enats om att ge Märta Isaksson, David Lundh, Alicia Kaski Karlsson och Emilia Shamoon finalplatserna i Nyköpings elevkock 2015. Grattis till finalisterna och stort tack till alla er som skickat in ett bidrag. Juryn hälsar att det var många riktigt bra recept. (mer…)

Läs mer
Nyköpings elevkock 2015

Tack för alla bidrag till kocktävlingen!

Nu har anmälningstiden till Nyköpings elevkock 2015 gått ut. Tack till alla som skickat in förslag på bästa skollunchen. Det blir spännande att se vilka tre finalister som juryn kommer att plocka ut. Vecka 49 serveras finalisternas rätter i skolrestaurangerna. Därefter hoppas vi att så många som möjligt är med och röstar fram vinnaren. Alla […]

Läs mer
Elevkocken 2015

Vem är Nyköpings elevkock 2015?

Nu är det dags att hitta årets elevkock. Du behöver inte själv kunna laga mat, det räcker med att du vet vad du tycker är gott. För att få vara med måste du äta i någon av våra skolrestauranger i Nyköping. Vinnaren belönas med en Ipad Air. De 20 första deltagarna får varsin biobiljett. Så […]

Läs mer
finalister-nyköping

Snart dags att tävla i Nyköpings elevkock

Den 9 oktober går startskottet för ”Nyköpings elevkock 2015”. Då är det dags att leta fram receptet till en lunchrätt som du vill se på skolrestaurangens meny i framtiden. Förra året vann Fanny Grönlund från Borgmästarhagsskolan med sin rätt: ”Fannys kycklingspecial med ris.” Det blir spännande att se vem och vilken rätt som vinner i […]

Läs mer