Stockholm

Michael Bäckman i köket på Pilträdet tillsammans med matlagare från Sodexo.

Prisbelönt skolkock i våra kök

Vi vill att skolmaten ska bli ännu bättre. Därför har vi inlett ett samarbete med en av Sveriges bästa skolkockar. Michael Bäckman har prisats för sin matlagning (mer…)

Läs mer
Skolkock från Sodexo bakar matbröd.

Nu blir det nybakat i matsalen

Många av våra skolkockar har varit på bakkurs. Nu sätter vi igång och bakar i skolköken. Inte varje dag, men så ofta vi kan och där det finns möjlighet. (mer…)

Läs mer
Skolkock från Sodexo

Välkommen till nya Energizonen

Under jullovet har vi gjort en del förändringar som ska göra den här sajten mer levande och enkel att använda. Syftet med Energizonen (mer…)

Läs mer
WGJ och S

Sodexo på White Guide Junior & Senior

Under arbetet med White Guide Junior och White Guide Senior testades drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden från Vellinge i Söder till Kiruna i Norr i syfte att vaska fram de bästa offentliga måltidsupplevelserna. (mer…)

Läs mer
Pasta Napolitana med ost och färsk basilika

Vegetarisk inspiration på Bromma Gymnasium

Vi försöker tänka miljömedvetet och vill att eleverna ska få upp ögonen för vegetariska alternativ. Därför erbjuder vi två vegetariska rätter, istället för en, vissa dagar. På bilden: Pasta Napolitana med ost och färsk basilika // Maria Kristoffersson Platschef på Bromma Gymnasium

Läs mer
Servahton_stadsmission_Azita mfl

Stop Hunger Servathon

Sodexo är med och bidrar till ”Stop Hunger Servathon” i Stockholms Stadsmissions regi. Mariaskolan levererade lunch till Klaragården och Äldrecenter i Stockholm och Sodexos medarbetare var med och serverade. På menyn stod: Klaragården – Mozzarella överbakad kycklingfilé med rostad kulpotatis samt salsasås – Hallonpannacotta med digestivebotten Äldrecenter- – Torskrygg med ägg och persiljesås samt kokt potatis […]

Läs mer
Sodexo Elevkocken med Sigrid Barany

Tack för alla bidrag till elevkockstävlingen!

Nu har anmälningstiden till Solnas elevkock 2016 gått ut. Tack till alla som skickat in förslag på bästa skollunchen. Det blir spännande att se vilka tre finalister som juryn kommer att plocka ut. Vecka 19 serveras finalisternas rätter i skolrestaurangerna. (mer…)

Läs mer
IMG_1395

Här är receptet på de krämfyllda krustaderna

Här kommer receptet på de krämfyllda krustaderna som serverades i samband med uppstarten av Solnas Elevkock. Många elever tyckte att de var jättegoda och ville veta hur man gör. Receptet är superenkelt. (mer…)

Läs mer
Fd Mästerkocken Sigrid Barany. Foto Anna Hållams

Solna – Tävla om en Ipad Air i Solnas elevkock

Äter du lunch på någon av Sodexos skolrestauranger i Solna? Då har du chans att vara med och tävla om en Ipad Air. Skicka in ett recept på en lunchrätt som du vill se på menyerna i framtiden. De 20 första deltagarna får varsin biobiljett. Läs igenom kriterierna så att du får med allt som […]

Läs mer